Vocht in huis of schimmel op de muur? Isoleren met DroCom!

Onderzoeken hebben aangetoond dat, onder dezelfde omstandigheden, bij goed geïsoleerde woningen minder vochtproblemen bestaan dan bij niet geïsoleerde woningen.

Vocht in huis

Goede spouwmuurisolatie voorkomt problemen door vocht in huis, zoals schimmel, en andere ongemakken, zoals vochtdoorslag op de muur. Isoleren met spouwmuurisolatie is in deze gevallen een goed advies.

Het is dan ook een misvatting dat spouwmuurisolatie vochtproblemen en een slechte luchtkwaliteit veroorzaakt. Door het toepassen van spouwmuurisolatie stijgt de temperatuur aan de binnenkant de muur. Net als bij dubbel glas zal de lucht minder snel condenseren waarmee vocht in huis en schimmelvorming worden voorkomen.

Inspectie vóór het isoleren

Ons werk begint al voordat we gaan isoleren: muur en spouw worden door ons geinspecteerd om eventuele gebreken die vochtproblemen kunnen veroorzaken te ontdekken. Zo moet het voegwerk in goede conditie zijn en de spouw vrij zijn van cementbruggen en vuil. Uiteraard moeten reeds aanwezige vochtproblemen in de woning eerst worden verholpen. In de jaren zeventig en tachtig zijn bovengenoemde zaken door een aantal spouwmuurisolatie-bedrijven wel eens nagelaten en dan kan het tot vochtproblemen leiden.

Ventileren

Natuurlijk gaat het isoleren van de muur altijd samen met goed ventileren.
Uit de inspectie die vooraf wordt gehouden kan blijken dat er extra maatregelen getroffen moeten worden. Zo kan het nodig zijn de muren tegen vocht te impregneren en/of vuil(resten) in de spouw te verwijderen. Ook kan er geadviseerd worden een bodemisolatie / vloerisolatie aan te laten brengen om optrekkend vocht vanuit de kruipruimte tegen te gaan.

Geen menselijke fouten

Bij het aanbrengen van de spouwmuurisolatie wordt gebruik gemaakt van een inblaasmachine die automatisch afslaat, zodra de juiste hoeveelheid materiaal op een vierkante meter is ingeblazen. Hierdoor worden menselijke fouten voorkomen en bent u verzekerd van de juiste isolatie en geen vochtproblemen.

Behalve dat de spouwmuurisolatie op de juiste manier wordt aangebracht is DroCom spouwmuurisolatie zelf ook een waterafstotend product.