De werking van spouwmuurisolatie

Vochtige muren en kou in huis: de werking van spouwisolatie voorkomt deze problemenEen niet geïsoleerde luchtspouw van 50 mm breedte heeft een slecht isolerende functie. Vochtige muren kunnen het gevolg zijn. Het warmteverlies door een luchtlaag gebeurt niet door conductie (geleiding) zoals bij materialen, maar door convectie (luchtstroming) en straling.

Vlokken

Spouwmuurisolatie door middel van stilstaande lucht is de beste isolatie en voorkomt het best klimaatklachten als kou, optrekkend vocht en schimmelvorming door vochtige muren. DroCom spouwmuurisolatie is samengesteld uit vlokken, met een min of meer ronde onregelmatige vorm, die worden verkregen door het mechanisch bewerken van glaswol, en het toevoegen van een waterafstotend middel.

miniscule ruimtes

De glaswolvlokken bezitten een gelijkmatig uiterlijk en kunnen zonder moeite uit elkaar worden geplukt. Onder de microscoop vertonen de vezels een glasachtig uiterlijk.

Tussen de vezels bevinden zich miniscule ruimtes met stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht geeft de DroCom spouwmuurisolatie een zeer hoge thermische isolatie. In de voegen worden kleine gaten geboord. De glaswolvlokken worden in de inblaasmachine vermalen en in de spouw geblazen, waarna de gaten in de voegen netjes worden gedicht.

Het aanbrengen van DroCom spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie begint met het boren van kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuren van uw woning. Dit gaat volgens een vastgesteld boorpatroon. In deze gaten wordt een inblaaspistool gestoken, waarna het isolatiemateriaal in de spouw wordt aangebracht. Als alle muren gevuld zijn, maken wij de geboorde gaatjes weer vakkundig dicht met specie op kleur van de voeg. Indien nodig wordt er ondervloerventilatie aangebracht.